Om iCellate

iCellate är ett svenskt, medicintekniskt bolag som grundades 2011 och är baserat i Stockholm. iCellate utvecklar produkter inom områdena cancerdiagnostik och individuell cancerbehandling. Tekniken bygger på forskning från Karolinska Institutet i samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

 

Företaget är idag en del av Uppsala Innovation Center (UIC) och har genom åren fått flera utmärkelser från både vetenskapliga institutioner och privata företag.


Ledningsgruppen

Pelle Redare (CEO) har stor erfarenhet från Medtech-branschen där han har arbetat i mer än 20 år i både små och stora företag, till exempel Siemens, Radi Medical och St Jude Medical. Som VD för iCellate kombinerar Pelle flertalet erfarenheter från VD-positioner i större företag och bakgrund från att driva små startupföretag.


Christer Ericsson, PhD, (VP R&D) är en prisbelönt cancerbiolog och specialist inom klinisk provhantering. Christer har publicerat många vetenskapliga artiklar i "Cell" och andra respekterade internationella tidskrifter och monografier i cancerbiologi. Han har forskat vid Salk Institutet i San Diego, Karolinska Institutet i Stockholm och vid State University of New York i Buffalo.


Iohn Ryott (VP Sales & Marketing) har arbetat både nationellt och internationellt i ett antal olika Medtech-företag, allt från små till stora. Iohn har arbetat med försäljning och marknadsföring i Europa, USA och Asien och har samlat stor kunskap om försäljning, förhandlingar och ledarskap. I kommersialiseringsfasen kommer Iohn spela en viktig roll för iCellates framgången.


Styrelsen

Ulf Tossman (styrelseordförande)
Ulf har stor erfarenhet från Life Science-sektorn från både ledande operativa roller, men också flertalet styrelsemedlemsfunktioner. Vänligen se (Ulfs linkedin konto) för mer information.


Harald Blegen (styrelseledamot)
Harald är chef för Tema cancer på Karolinska Universitetssjukhuset. Harald är helt ovärderlig i styrelsearbetet med sina erfarenheter och kliniska kontakter.
Vänligen se (Haralds linkedin konto) för mer information.


Iohn Ryott (styrelseledamot)
Se ovan.


Mari Vattekar Markman (styrelseledamot)
Mari har en bakgrund som ränteanalytiker på DNB Markets men även inom inredning i sitt eget företag,
läs mer på linkedin.com.


Johan Markman (suppleant i styrelsen)
Johan är vice Styrelseordförande i Camfil AB.
Vänligen se www.camfil.com för mer information.

Vetenskap

Vetenskapliga studier

White Papers

Case Studies

iCellates utmärkelser och forskningssamarbeten:

 

2016Lab accreditationEIT Health
2016Styra cancerbehandlingAFA Försäkring
2015AffärsutvecklingTillväxtverket
2013-2016EurostarsEU commission
2012-2015BIO-X supportUppsala BIO
2012-2014Research collaborationRoche
2012-2013IPR analysis awardSISP
2011-2012Vinn Verifiering VINNOVA
2011Starget 3SA (scientific prize)Karolinska Institute
2011Bus dev competition (first prize)STING Startup
2011Fokus verifieringInnovationsbron
2011Business plan competition (finalist)Venture Cup Öst