iCellate Medical stänger en ny finansieringsrunda på 20 MSEK

Nyheter

Stockholm, Sverige - 19 maj 2022 - iCellate Medical har nyligen avslutat en finansieringsrunda som tillför bolaget 20 MSEK från både befintliga och nya investerare. iCellate utvecklar tester för ärftlig cancerrisk, tidig upptäckt av cancer och behandlingsstyrning.

iCellate är ett privatägt life science-företag som är ledande inom cancerdiagnostik. Genom liquid biopsy tester, där analys av tumörmaterial i blodet, banar iCellate vägen för att precisionsmedicin skall nå fler patienter. Pågående kliniska studier i olika cancertyper (prostatacancer, pankreascancer, äggstockscancer och kolorektalcancer) för iCellates CTC-baserade teknologi CellMate® visar lovande tidiga resultat.

Bolaget befinner sig i en spännande fas där kommersiell aktivitet för det ärftliga cancertestet GeneMate® ökar. GeneMates® senaste lansering i Storbritannien och Irland och samarbetet med den svenska fotbollsspelaren Olivia Schough ger möjlighet att nå en större publik.

iCellates styrelseordförande Anders Qvarnström kommenterar, ”Vi är mycket tacksamma för det fortsatta stödet från våra befintliga ägare, samt glada över att välkomna nya starka investerare”.

”Jag är extra glad att resultaten från CellMate®-studierna är så övertygande. Vi vet att det fortfarande är tidigt, men det är sporrande att se resultatet av de senaste årens utveckling i form av robust klinisk prestanda”, säger Pelle Redare, VD för iCellate.

Om iCellate Medical

iCellate grundades 2011 som en spinoff av forskning som bedrivs vid Karolinska Institutet och Karolinska sjukhuset. Företaget har sitt huvudkontor och laboratorium i Stockholms Hagalund, där det utför alla sina tjänster.

iCellate analyserar cirkulerande tumörceller (CTC) och genomiskt DNA för att stödja läkare i cancerdiagnos under hela sjukdomens livscykel.