iCellate Medical expanderar sitt ackrediterade labb

Nyheter

Stockholm, Sweden - 23 juni 2022 - iCellate har nyligen slutfört sin expansion av sitt laboratorium för sin ackrediterade tjänst GeneMate®. GeneMate® är en tjänst som används för att analysera en individs ärftliga risk att utveckla cancer.

iCellate Medical fortsätter att växa! Övergången till de nya labbytorna är nu klar vilket möjliggör GeneMate® vidare automatisering av tjänsten och ett högre intag av kliniska prover. Något som är välkommet när efterfrågan börjar öka.

Det är inte bara GeneMate® som drar nytta av mer utrymme på Industrivägen 1 – även iCellates produkt för analys av cirkulerande tumörceller, CellMate®, får ett större laboratorium för analys av allt fler kliniska studieprover. 

- Med så många kliniska studier som sker parallellt är det fantastiskt att ha ett dedikerat utrymme för utveckling av CellMate®-tjänster" säger Sabina Botic, labbchef på iCellate, som har lett övergången till de nya lokalerna.

GeneMate® firar också 1 år sedan dess SWEDAC-ackreditering. Under den senaste revisionen diskuterades de nya anläggningarna och iCellates framtidsplaner för GeneMate®. 

- Det är mycket betryggande att med SWEDACs hjälp tillse att vi levererar högkvalitativa produkter. säger Francisca Lameiras, kvalitetschef på iCellate.