iCellate gör förändringar i Styrelsen

Nyheter

Stockholm, Sverige – 16 april 2021 - iCellate Medical AB, ett svenskt cancerdiagnostikföretag meddelar att man gjort förändringar i sin Styrelse i samband med bolagets årsstämma. Bolaget välkomnar Anders Qvarnström som ny ordförande och ledamöterna Magnus Emilson och Fredrik Dalborg till Styrelsen.

I samband med iCellates bolagstämma den 13 april 2021 så meddelar bolaget att förändringar gjorts i Styrelsen. Anders Qvarnström valdes till ny ordförande och Magnus Emilson och Fredrik Dalborg valdes in som ordinarie styrelseledamöter. Samtidigt avtackades avgående ordföranden Ulf Tossman samt ledamöterna Mari Vattekar Markman och Johan Markman för sina bidrag till den starka position som iCellate befinner sig i idag.

- Vi är väldigt nöjda med våra nya rekryteringar till Styrelsen, säger Pelle Redare, VD. Vi tillför bolaget både bred kompetens inom medtech och life science från svenska och internationella marknader men också B2C försäljning med erfarenhet från flera andra tech-relaterade branscher. Det enda som vi är lite ledsna över är att vi inte lyckades rekrytera någon av de fyra välkvalificerade kvinnor vi pratat med. Vi hoppas att kunna knyta upp fler kvinnor till strategiska positioner längre fram.

Här följer en kort presentation av de nya ledamöterna:

Anders Qvarnström (styrelseordförande)

Anders har en civilingenjörsexamen i Kemiteknik från KTH, Stockholm. 34 års internationell erfarenhet av olika ledande befattningar i publika och privata life science och medicintekniska företag. Han har erfarenhet av att driva verksamheter och bolag internationellt och har byggt upp försäljning och marknadsföring i EU, Japan och USA. Anders senaste operativa roller inkluderar Country Manager för Nilfisk Inc. Japan och Divisional Manager vid St. Jude Medical Japan Co samt COO för Global Kinetics Corp. (Australien).

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/anders-qvarnstrom-610a67/

Magnus Emilson (styrelseledamot)

Magnus är en serieentreprenör och en aktiv investerare inom tech-området. Med över 30 tech-investeringar har Magnus en bred erfarenhet av att hjälpa företag att växa och bygga en marknadsledande position inom den extremt konkurrensutsatta internetmarknaden. Magnus är bla ordförande för online-modehandlaren Na-kd, grundare och arbetande ordförande för Visit Group, en ledande SaaS e-handels plattform för resebranschen, investerare och ordförande för Jetshop den ledande nordiska SaaS e-handels plattformen för återförsäljare och grundare och partner till ESS Hotel Group med över 10 destinationshotell som Ellery Beach Hotel på Lidingö, Steam Hotel i Västerås och Ystad Saltsjöbad.

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/magnusemilson/

Fredrik Dalborg (styrelseledamot)

Fredrik utbildade sig på Handelshögskolan i Stockholm och hart cirka 20 års internationell erfarenhet inom Medtech. Han har varit stationerad i USA, Belgien och Singapore och har haft ledande befattningar i bolag som tillhandahåller produkter inom bland annat bloddiagnostik och cancerterapier, senast som VD för Boule Diagnostics och Etac.

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/fredrik-dalborg-3433071/

Om iCellate Medical

iCellate är en avknoppning från Karolinska Institutet i Sverige. Life science-företaget har sitt kontor och laboratorium i Solna, där företaget utför sina cancerdiagnostiska tjänster. Företaget har fått flera utmärkelser och vetenskapliga bidrag från till exempel Roche, Eurostars, Vinnova och Horizon 2020.